Tudtad-e?

– Öt féltestvére van

– Megkapta Kitty szerepét az Anna Kareninában (2012), miután Saoirse Ronan elutasitotta

– Megkapta Alice szerepét a A hetedik fiú-ban (2014), miután Jennifer Lawrence elutasitotta

– Egy képzett balett táncos volt. Balettet tanult a Királyi Svéd Balettiskolában, de egy sérülést követően a szinészet mellett döntött.

– Anna Karenina (2012) forgatása volt az egyik kedvenc élménye amely az oroszországi Szentpéterváron kívüli vidéken volt. A hőmérsékletek -40 ° C-ra merültek, és öt napig egy kabinban maradtak, amelyben nem volt forró víz, és csak ágyak voltak padok helyett. Az orosz biztonsági őrök védték őt és társát Domhnall Gleesont a vad farkasoktól és medvékektől, amelyek uralták a a forgatási helyszint. – A rendezők, akikkel dolgozni szeretne egyszer az Lars von Trier, Terrence Malick és Quentin Tarantino.

– A veszedelmes viszony (2012) cimű filmhez hosszú casting során sem találtak megfelelő színésznőt Caroline Mathilde királynő szerepére. A rendezők már ott tartották, hogy feladják. Amikor azonban Vikandert hallgatták a castingon, nem beszélte a nyelvet, amire szüksége volt, de még mindig tökéletes volt. Két hónapon keresztül intenzív nyelvi leckéket folytatott. Sikeres volt a nyelv elsajátítása, és ennek következtében elkezdődött a film forgatása.

– Kedvenc színésznõi: Marion Cotillard, Isabelle Huppert és Jennifer Lawrence.

– A hat svéd színész közül ő az egyik akit Oscar-díjra jelöltek. A többiek Greta Garbo, Ingrid Bergman, Ann-Margret, Lena Olin és Max von Sydow.

– Jelentkezett Hamupipőke szerepére a Hamupipőke (2015) cimű filmben, de végül Lily James kapta meg

– A 145. színésznő volt aki Oscar-díjat kapott; A dán lány-ban (2015) alakitott szerepe miatt nyerte el az Oscar-díjat 2016-ban